Mennyei vendégváró

Mutatós finom sütemény, leveles tésztával. A camembert, a dió és az áfonyás íz harmonikus kombinációja.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A leveles tésztát kettévágjuk, egyenként lisztezett munkalapon 2-3 mm vékony, hosszúkás téglalapra kinyújtjuk. A camembert-t felszeleteljük. Az egyik tésztát megkenjük az áfonyalekvárral, megszórjuk darált dióval, és a hosszú oldalára végigrakjuk a sajtot két csíkban egymástól kicsit távolabb. Feltekerjük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk durvára tört dióval. A másik tésztalappal ugyanígy járunk el. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 18-20 percig sütjük. Amikor a tészta kihűlt, ferdén háromszög alakúra vágjuk, azonnal fogyaszthatjuk. Különleges, nagyon ízletes, rendkívül mutatós sütemény.

50 dkg friss leveles tészta. A töltelékhez: 1 camembert sajt, sűrű áfonyalekvár, 10 dkg darált dió. A tetejére: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tört dió.

Még 26 további termék a kategóriában