Diós virágok

Nagyon szép sütemény. Sokkal könnyebb az elkészítése, mint ahogy az elsőre látszik.

Ingyenes

A szakácskönyv amiben az adott recept szerepel

  • 0 Ft

A kevés cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva egy órán át kelesztjük. A töltelékhez a diót és a cukrokat összekeverjük, leöntjük annyi forró tejjel, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Hozzávegyítjük a reszelt citromhéjat és a mazsolát. A megkelt tésztát kettévágjuk, lisztezett munkalapon 3 mm vastagságú, hosszú téglalappá kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert hosszú rúdból ujjnyi szeleteket vágunk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen, csak a tészta aljáig. A hatodik vagy hetedik bevágott rész után teljesen elvágjuk. Az így kapott bevagdosott „szirmokat” azonos irányban oldalra kiforgatva virágformát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 12-15 percig még keleszthetjük, aztán tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 tojássárgája. A töltelékhez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola. A tetejére: 1 tojás, 1 teáskanál vaníliás porcukor.

Még 26 további termék a kategóriában